INSULA CRETA circuit + sejur 13 zile

INSULA CRETA circuit + sejur  13 zile

HERSONISSOS – cea mai frumoasa statiune din Creta

HERAKLION-AGIOS NIKOLAOS-HANIA-RETHIMNO-Insula SANTORINI-ATENA-PELOPONEZ(Micene, Epidaurus, Canalul Corint)

7 cazari cu DEMIPENSIUNE in Hersonissos

 17.06.2018    = 450EUR

02.09.2018 =  450EUR

 

 


Ziua 1 -Duminica, ora 07.00. Plecare din Bucuresti de la statia de metrou Timpuri Noi pe traseul – Giurgiu – traversarea Bulgariei-Kulata-Promahonas (Grecia). Cazare in zona Katerini.

Ziua 2 –Luni(mic dejun)Plecare de la Katerini, deplasare la Sf.Paraschiva, loc sfant pentru alinarea durerilor, deplasare la Monumentul LEONIDA de la Termopile (lupta dintre greci si persi). Cazare in Atena

 Ziua 3 –Marti(mic dejun).Deplasare Peloponez, Oprire la canalul Corint -lung de 6 km, leaga Marea Egee de Marea Ionica.Epidaurus teatrul antic in aer liber cu o acustica deosebita, apoi popas la Nafplio (un oras port, de un pitoresc deosebit, cu stradute medievale, Micene (cea mai veche civilizatie greaca) unde se viziteaza Colonia antica Micene si Mormantul lui Agamemnon (regele cetatii Micene). Deplasare in Portul Pireu. Plecare spre orasul Heraklion (Creta) ora 21.00. Cazare pe vapor.

 Ziua 4 –Miercuri. Sosire dimineata in Heraklion ora 06.45. Plecare spre platoul Lasithi (cu traditionalele mori de vant). Pestera lui Zeus (unde conform mitologiei  s-a nascut Zeus), Manastirea Kera, oras Agios Nicolaos care este construit deasupra unui abis, apoi deplasare la hotel. Cina si cazare in zona Hersonissos (Creta).

 ZILELE 4 -  10. DEMIPENSIUNE si cazare in zona Hersonissos (Creta).

Ziua 5 – Joi. Zi libera. Plaja si Baie.

Ziua 6 – Vineri.(optional) Insula Santorini (unde se presupune ca este scufundata Atlantida. Insula cu celebrul Vulcan si plajele colorate.

Ziua 7 – Sambata (optional). Seara Cretana (cu mancare, vin (la discretie) dansuri din Creta si alte zone ale Greciei si multiple programe tematice.

Ziua 8 – Duminica. Excursie de o zi la Fodele (unde s-a nascut pictorul EL GRECO) si in capitalele de provincii Hania (numita mica Venetie) si Rethimno (unde se face Baie si Plaja).

Ziua 9 –Luni .(optional) Excursie la  Manastirea Toplu, la rezervatia de palmieri de la Vai, (cea mai mare din Europa), plaja si baie, in orasul Sitia.

Ziua 10 – Marti. Excursie de o zi – se traverseaza Creta (pana la malul spre Africa) cu vizitarea Manastirii Kaliviani si a cetatii Festos. Plaja si baie in golfuletul MATALA cu pitoresti grote.

Ziua 11 – Miercuri. Timp liber pentru plaja si baie pana la ora 12. Acvariul unul din cele mai mari din Mediterana Excursia de ½ zi la situl Palatului Knossos al regelui Minos (legenda cu Minotaurul si labirintul). Shopping in HERAKLION si vizita la Muzeul Arhiologic. Seara plecare cu ferry-boat-ul spre portul Pireu la ora 21.30.Cazare pe vapor.

Ziua 12 - Joi. Sosire dimineata in Atena –Pireu ora 06.45. Vizita la Akropole. Tur Atena pe ruta: Parlamentul cu celebri Evzoni si schimbarea garzii, Academia, Universitatea, Biblioteca, pietele Sintagma si Omonia cu opriri la Stadionul Olimpic si la Parlament. Timp liber in cartierele vechi Plaka si Monastiraki. Ora 14.00 plecare din Atena. Deplasare catre orasul Katerini. Cazare in zona Katerini.

Ziua 13 Vineri, Plecare din  Katerini, scurt tur Salonic, pe ruta: Arcul lui Galerius, Rotonda, Bd.Egnatia, Bd.Expozitiei, Piata Aristotel, statuile ecvestre Regele Constantin si  Alexandru cel Mare. Plecare spre Bucuresti si sosire in jurul orei 23.00 (in conditii normale de: vreme, trafic, formalitati vamale, etc), in Bucuresti la statia de metrou Timpuri Noi.

PRETUL INCLUDE

 • Pretul include excursiile din ziua 2, 3, 4, 8, 10, 11, 12 si 13 (fara biletele de intrare si ghizi locali) Nu se restitue bani cand turistii nu participa la aceste excursii din motive personale.
 • Transport autocar 2*- 3* cu aer conditionat, taxe stradale, ferry-boat-ul si parcari.
 • 7 cazari cu demipensiune la hotel 3* in Creta.
 • Biletele de ferry-boat si 2 cazari in cabine (fara fereastra) cu 4 paturi si grup sanitar propriu cu dus.
 • 3 cazari cu mic dejun la hotel de 2* (camere dbl/tpl cu grup sanitar propriu cu dus).
 • Servicii ghid roman

PRETUL NU INCLUDE

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, etc) si nici ghizi locali pentru acestea.
 • Taxa de cazare de 0,5 euro/camera/noapte la hotel de 2* si respectiv de de 1,5 euro/camera/noapte la hotel de 3* se achita de catre turist la receptia hotelului.
 • Aerul conditionat (7 e/camera/zi) si frigiderul (4 e/camera/zi).Oferta aer conditionat+frigider pe tot sejurul 55 e/camera.

SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Copii sub 12 ani(neimpliniti) au o reducere de 70 euro/persoana/sejur la hotel daca stau in camera cu doi adulti si de 10 euro/persoana la vapor dus/intors.
 • Supliment 2 cazari pe vapor in cabina cu 2 paturi (fara fereastra) si grup sanitar propriu cu dus 60 e/persoana, dus/intors;
 • Supliment 2 cazari pe vapor in cabina single (fara fereastra) si grup sanitar propriu cu dus 150 euro/pers, dus/intors;
 • Supliment single la hoteluri de 175 euro/persoana/sejur
 • A 3 a persoana in camera are o reducere de 40 euro/sejur.
 • Asigurare storno si medicala(optionale), dar recomandata de agentie.

Hotel ILIOS 3***(sau similar), situat in centrul statiunii Hersonissos (cea mai frumoasa din Creta), la 300 m de mare si la 25 km de Hraklion. Camere, pentru 2 persoane, cu: balcon, televizor, aer conditionat-split cu telecomanda (optional, plata la hotel 7 euro/zi/camera), frigider (optional, plata la hotel 4 euro/zi/camera) si grup sanitar propriu cu dus.
DEMIPENSIUNE – buffet (la cina felul principal este portie).

Conditii de plata  rezervarile cu reducere early booking.
Confirmarea rezervarii se va face doar in baza platii avansului de 20% din valoarea totala a serviciilor in maxim 3 zile de la emiterea facturii. Diferenta de 80% se va achita astfel: 30% pana la expirarea perioadei de Early Booking specificata in oferta, iar diferenta de 50% cu 21 zile inaintea datei de plecare.

Excursii optionale( tarife informative)

Insula Santorini (excursie de o zi), 140€ - ghid autorizat lb. romana, bilete catamaran dus-intors, transport cu autocar pe insula, trei excursii (Thira, Oia, plaja neagra), tur panoramic si tur pietonal

Seara cretana 40€ - transport autocar, tur pietonal sat traditional, bilet de intrare, gustare de bun-venit, spectacol cu dansuri folclorice si orientale, orchestra live, diverse preparate traditionale, vin la discretie, tuica

Padurea de palmieri de la Vai, (excursie de o zi),  40€ -  orasul Sitia si Manastirea Toplu - ghid autorizat lb. romana, transport autocar

OBSERVATIE: Anularea excursiei datorata nerealizarii grupului minim de 30 persoane implica informarea turistului cu 15 zile inaintea plecarii.

NOTE:
Conform normelor internationale este interzis accesul autocarelor in zonele turistice , accesul facandu-se doar pietonal sau cu mijloace de transport in comun (tram, pullman),
-Ghidul roman conform normelor europene nu are voie sa dea explicatii la obiectivele turistice.
-Excursiile optionale precum si alte servicii turistice care nu sunt mentionate in  “Pretul include“ vor fi achizitionate de la insotitorul de grup, iar in cazul in care turistul nu se prezinta la programul optional achizitionat, din alte motive decat cele de sanatate atestate de medicul local, turistului nu i se va rambursa suma platita!
-Pachetele turistice se pot plati si in lei la cursul BNR  din data efectuarii platii +2% - coeficient de risc valutar.
-Programul excursiei poate fi modificat de catre agentia de turism organizatoare (touroperatoare)   (efectuandu-l in integralitatea lui) si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant, etc.) oferind servicii sililare,  in situatii exceptionale.
-Agentia NU raspunde in cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera si/sau ambasadele refuza primirea / acordarea vizei, si/sau parasirea  teritoriului.
-Clasificarea unitatilor de cazare dintr-o alta tara corespund  normelor  locale de clasificare.
-In cazul in care cazarea nu este facuta la unitatea de cazare specificata in program, agentiei ii revine datoria de a caza turistii la conditii  similare celor contractate.
- Pentru minorii care sunt insotiti de un singur parinte, acesta va trebui sa prezinte, politiei de frontiera, acordul parental al celuilat parinte, care nu insoteste minorul – acordul se obtine de la notariat. Minorii care calatoresc neinsotiti de nici unul dintre parinti trebuie sa prezinte acordul ambilor parinti, iar persoana care ii insoteste, trebuie sa prezinte cazier judiciar. Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.politiadefrontiera.ro!
-Pentru trecerea punctelor vamale va rugam sa aveti in posesia  dvs. pasaportul turistic / cartea de identitate valabil/?  minim 6 luni de la data iesirii din tara!
-In cazul in care turistul detine act de identitate tip buletin (cu file) agentia vanzatoare este obligata sa informeze turistul ca la punctele de trecere a frontierelor nu se accepta acest tip de document ce atesta identitatea turistului!
-Pentru rezervarile efectuate in perioada de reducere  si/sau  de acordare a bonusurilor, acestea nu permit anulari.
-Turistii care au achizitionat un pachet turistic ce include transportul, sunt rugati sa se prezinte cu 20 minute inainte de ora stabilita. GRUPUL NU VA ASTEPTA TURISTUL / TURISTII  CARE  INTARZIE LA IMBARCARE!
-DE RETINUT!!! Intrarile la cazare se fac dupa ora 12:00. Iesirile de la cazare se fac la ora 10:00.