Cele mai importante sfaturi înainte de vacanță

Pentru cei mai mulți dintre turiști, călătoriile sunt un prijej de maximă relaxare, vizitarea celor mai minunate locuri din lume, cunoașterea istoriei, a culturii și a civilităților. Pentru alții, însă, călătoriile stau sub semnul deplasărilor cu scopul cercetării, întâlnirilor importante, în interes de serviciu.

 

Pentru toți, însă, bagajul este la fel de important, iar optimizarea spațiului devine principalul obiectiv. Care sunt etapele pe care trebuie să le aibă în vedere turiștii? Conform unuia dintre cele mai importante portaluri dedicate opțiunilor de zbor, cazare sau închiriere auto, momondo.co, iată cum trebuie să arate înșiruirea celor mai importante etape în pregătirea bagajelor de concediu.

 

1. Crearea unei liste complete de obiecte necesare, în raport cu destinația, obiectivul deplasării, numărul zilelor/perioada aleasă pentru călătorie, precum și alte detalii importante (mijlocul de transport etc.)
 
2. Stabilirea unui kit minimalist de prim ajutor, personalizat în funcție de anumite probleme de sănătate, de însoțitori – exemplu: copii, de perioadă (vara- alegerea cremelor cu factor mare de protecție)
 
3. Alegerea acelor recipiente cu adevărat utile în călătorie (parfumuri, creme, loțiuni etc.) și în raport cu mențiunile companiilor aeriene/de transport și cu tipul de bilet achiziționat.
 
4. Informarea cu privire la setul complet de restricții stabilite de compania de transport (dimensiunile bagajelor, greutatea acestuia etc.).
 
5. Păstrarea unui spațiu în bagaj pentru cadourile sau cumpărăturile nelipsite la întoarcerea din călătorie.
 
6. Cosmeticele – alegerea acelor produse cu adevărat utile și deloc voluminoase. De asemenea, se recomandă achiziționarea unor recipiente mai mici, în care să se facă transferul volumelor de conținut permise în călătorie.
 
7. Pantofii și accesoriile sunt minunate, dar în vacanțe este ideală alegerea doar acelora cu adevărat utile și în număr cât mai mic.
 
8. Documentele necesare includ asigurări medicale/de viață, pașaport, buletin, permis de conducere și toate acele acte specifice călătoriei: vinietă, cartea verde etc.
 
9. Încărcătoarele pentru telefoane, laptop, dar și adaptoarele necesare destinației.
 
10. Alegere un identificator pentru bagajul propriu! Este extrem de util în aglomerația din aeroporturi sau în autocarele ticsite de trolere. Poate fi un device de urmărire a bagajului, ce poate fi achiziționat de aici (https://www.spycatcheronline.co.uk/).
 
Consultanții noștri în turism îți sunt alături pe toată perioada pregătirii vacanței tale de poveste. Ne poți contacta pe:
 
SOS. MIHAI BRAVU 90-96, BLOC D17, PARTER, SECTOR 2 , BUCURESTI
 
Telefon :021/252.99.77
0722/249.051
0722/458.651
0727/726.653
 
E-mail : office@deltabestturism.ro