Ce ar trebui să știți despre călătoria cu o pisică

Estimated read time 3 min read

Indiferent de drumul pe care îl călătoriți, pisica trebuie să aibă un guler cu o etichetă pe care este indicat numele și numărul dvs. de telefon, sau microcip electronic. În acest caz, dacă pisica este pierdută, vei avea mai multe șanse să o găsești.

Dacă călătoriți cel mai des cu mașina, învață-ți pisica din copilărie să călătorească cu mașina. În acest caz, pisica nu se va îngrijora sau nu se va teme de călătoria viitoare și o va lua mai bine. Multe pisici călătoresc cu plăcere, dacă sunt obișnuite să călătorească încă din copilărie.

Pentru siguranța ta, pisica trebuie transportată într-o geantă sau coș special, care trebuie, de asemenea, fixată de o centură de siguranță pentru a reduce riscul de rănire în caz de accident. Pisica nu trebuie să distragă atenția șoferului. Pisicile care călătoresc mult își văd adesea coșul ca „acasă departe de casă”, așa că nu vă faceți griji în călătorie. O astfel de geantă sau coș este un refugiu confortabil și sigur pentru pisică în timpul călătoriei.

Dacă trebuie să lăsați pisica în mașină pentru un timp, asigurați-vă că mașina va fi la umbră tot timpul când sunteți plecat, deoarece supraîncălzirea mașinii la soare crește temperatura într-o cabină închisă și, cu siguranță, duce la o insolație la o pisică. De asemenea, asigurați-vă că mașina este bine ventilată. In acest scop exista paravane speciale care sunt atasate de geamurile deschise, asigurand siguranta masinii si circulatie suficienta a aerului.

Desigur, dacă aveți o călătorie lungă (mai mult de o oră pe drum) va trebui să aduceți suficientă mâncare, apă și tavă de toaletă. Faceți opriri regulate pe drum, astfel încât pisica dumneavoastră să poată mânca, să bea și să se ușureze.

Dacă pleci pentru o perioadă lungă de timp, verifică termenii vaccinărilor făcute pisicii tale, deoarece noua zonă ar putea fi mai defavorabilă bolilor infecțioase decât a ta. De asemenea, trebuie acordată atenție prevenirii apariției paraziților externi la o pisică, cum ar fi căpușele și puricii. Consultați-vă medicul veterinar despre agenții anti-ectoparaziți, pieptănați-vă pisica cu atenție în fiecare zi și inspectați-i pielea pentru detectarea precoce a paraziților externi.

Dacă plănuiți să rămâneți în noul loc pentru o perioadă lungă de timp, aflați unde este cea mai apropiată clinică veterinară.

Există unele cazuri când trebuie să-ți transporti pisica cu mijloacele de transport în comun. În autobuz, tren sau avion vi se poate cere să transportați o pisică separată de dvs. Fă-ți timp pentru a obișnui pisica cu coșul său pentru călătorii, învață-o să se simtă în siguranță cu lucruri familiare, jucării și lenjerie de pat. În caz contrar, călătoria în afara proprietarului va provoca teamă de o pisică. Nu-ți hrăni pisica cu șase ore înainte de călătorie. Consultați-vă medicul veterinar ce să faceți dacă o pisică suferă de „răul de mișcare”.

Urmând astfel de reguli simple, călătoria va mulțumi pisicii și nu va aduce probleme inutile proprietarului.

Ați putea dori, de asemenea

+ There are no comments

Add yours